Az internetkapcsolat beállítása routerhez Nyomtatás

A router az internetcsatlakozás megosztására szolgál több számítógép közt. A router tárolja a csatlakozáshoz szükséges felhasználónevet és jelszót, és a csatlakozást automatikusan intézi. Amennyiben Önnek Szomszéd csomagja van, a routert mi már előre beállítottuk. Amennyiben a házon belül több géphez vásárolt routert, úgy azt az irodánkban díjmentesen beállítjuk.
Ez a leírás csak az Ön számítógépének routeres internet-használathoz történő beállítását ismerteti, a routerét nem, mivel az típusfüggő.   

1. Kattintson a Start menüre, indítsa el a Vezérlőpultot! Ha a Vezérlőpult csak néhány nagy ikont tartalmaz, akkor a jobb oldali menüben kattintson a "Váltás klasszikus nézetre" menüpontra! A Vezérlőpulton kattintson duplán a Hálózati kapcsolatok ikonra!

Vezérlőpult 

2. A jobb egérgombbal kattinston a Helyi kapcsolat ikonra, majd a megjelenő menüből válasssza a Tulajdonságok menüpontot!

Hálózati kapcsolatok

3. A Tulajdonságok lapon a listában valamint a lejjebb található lehetőségeket kattintással pipálja ki! FIGYELEM! Amennyiben Szomszéd csomagja van és a szomszéddal nem kíván hálózati kapcsolatot létesíteni, a "Microsoft Networks ügyfél" és a "Fájl- és nyomtatómegosztás Microsoft Networkshöz" lehetőségeket NE pipálja ki!

 Helyi kapcsolat - tulajdonságok

4.  Az előbbi ablakban kattintson a TCP/IP protokoll lehetőségre, majd a Tulajdonságok gombra! A megjelenő ablakban jelölje ki az IP-cím automatikus kérése és a DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése lehetőségeket és kattintson az OK gombra! 

TCP/IP protokoll tulajdonságai

A nyitva lévő ablakokat az OK gombra kattintva zárja be, ezzel a beállítás kész.
Megjegyezzük, hogy az újonnan telepített Windows XP beállításai az itt ismertetettől csak a 3. pontban leírt beállításban különböznek, így routerrel az új telepítésű Windows-zal "kapásból" kell tudni internetezni.