Járvány miatti zárva tartás
Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a COVID járvány miatt ügyfélszolgálati irodánkat mától határozatlan ideig zárva tartjuk.
Kérjük, hogy ezen időszakban ügyeit e-mailben, telefonon vagy postán intézze.

Ha a személyes megjelenés feltétlenül szükséges (pl. dokumentum aláírása miatt), akkor erre irodánk megnyitása után kerülhet sor.
Ilyen esetekben az ügyintézés során az igény/bejelentés dátumát vesszük figyelembe, vagyis az irodai szünet nem késlelteti az ügymenetet.

Telefonos elérhetőségünk változatlan:
Irodánkat hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig hívhatja a 70/3891405-ös számon,
műszaki ügyfélszolgálatunkat hétköznap 9-19 óráig, munkaszüneti napokon 10-19 óráig hívhatja a 70/3846242-es számon.

A nyitás időpontjáról szintén e-mailben küldünk majd tájékoztatást, addig is köszönjük megértését.

2020. november 16.

Üdvözlettel:
jacsa.NET Informatika
 
Üdvözöljük internet és telefon szolgáltatásaink oldalain!

Szolgáltatásunkat - hiánypótlóként - Mányon indítottuk 2005-ben.
Cégünk 15 éves informatikai tapasztalata és a környező települések önkormányzataival való jó kapcsolatunk lehetővé tette, hogy a hálózatunkat Mány után Csabdin, Bodméren, Óbarkon, Szomoron, Zsámbékon, Gyermelyen, Bicskén, Perbálon, Felcsúton valamint Száron és Újbarkon is kiépítsük. Olyan helyekre is eljutottunk, mint Alsó- és Felsőörs, Baboshegy, Vasztély, Somodorpuszta, Nagyegyháza és Tornyópuszta, ahol addig esély sem volt a szélessávú internetszolgáltatás igénybevételére.
2011 őszén szolgáltatásunk eljutott Tarjánba, majd 2012-ben Héregre is. Újabb települések: Budajenő, Telki, Sóskút, Herceghalom.

2010-ben bevezettük VOIP telefon szolgáltatásunkat.

Vállalkozásunkat hitelek nélkül építettük fel és nyereségesen üzemeltetjük, így a változó gazdasági körülmények között és erős piaci verseny mellett is stabil, hosszú távon megbízható partnerként tudjuk ügyfeleinket kiszolgálni.

2007 legnagyobb fejlesztése a saját központi adótorony, a hozzá tartozó szerverpark, és a kiváló minőségű gerinccsatlakozás kiépítése volt, amelyet 2008-ban megdupláztunk, 2009-ben megtripláztunk és hibatűrővé tettünk. 2011-től saját kiépítésű optikai kapcsolattal csatlakozunk az egyik legnagyobb távközlési szolgáltató hálózatához. A következő években saját tulajdonú távközlési létesítmények építése és újabb településeken való megjelenés a cél.

Szolgáltatásunk fontos jellemzője a személyes jelenlét: elérhető és segítőkész ügyfélszolgálatunk van, ellátási területünk bármely pontjára el tudunk jutni fél órán belül, így a "kötelező" hibaelhárítási időnél lényegesen gyorsabban reagálunk a felmerült problémákra. Ügyfeleinkkel való kapcsolatunk sok esetben túlmutat az ügyfél-szolgáltató viszonyon. 

Szolgáltatásunkról a bal oldali menüt használva tudhat meg további részleteket.