Üdvözöljük internet és telefon szolgáltatásaink oldalain!

Szolgáltatásunkat - hiánypótlóként - Mányon indítottuk 2005-ben.
Cégünk 15 éves informatikai tapasztalata és a környező települések önkormányzataival való jó kapcsolatunk lehetővé tette, hogy a hálózatunkat Mány után Csabdin, Bodméren, Óbarkon, Szomoron, Zsámbékon, Gyermelyen, Bicskén, Perbálon, Felcsúton valamint Száron és Újbarkon is kiépítsük. Olyan helyekre is eljutottunk, mint Alsó- és Felsőörs, Baboshegy, Vasztély, Somodorpuszta, Nagyegyháza és Tornyópuszta, ahol addig esély sem volt a szélessávú internetszolgáltatás igénybevételére.
2011 őszén szolgáltatásunk eljutott Tarjánba, majd 2012-ben Héregre is. Újabb települések: Budajenő, Telki, Sóskút, Herceghalom.

2010-ben bevezettük VOIP telefon szolgáltatásunkat.

Vállalkozásunkat hitelek nélkül építettük fel és nyereségesen üzemeltetjük, így a változó gazdasági körülmények között és erős piaci verseny mellett is stabil, hosszú távon megbízható partnerként tudjuk ügyfeleinket kiszolgálni.

2007 legnagyobb fejlesztése a saját központi adótorony, a hozzá tartozó szerverpark, és a kiváló minőségű gerinccsatlakozás kiépítése volt, amelyet 2008-ban megdupláztunk, 2009-ben megtripláztunk és hibatűrővé tettünk. 2011-től saját kiépítésű optikai kapcsolattal csatlakozunk az egyik legnagyobb távközlési szolgáltató hálózatához. A következő években saját tulajdonú távközlési létesítmények építése és újabb településeken való megjelenés a cél.

Szolgáltatásunk fontos jellemzője a személyes jelenlét: elérhető és segítőkész ügyfélszolgálatunk van, ellátási területünk bármely pontjára el tudunk jutni fél órán belül, így a "kötelező" hibaelhárítási időnél lényegesen gyorsabban reagálunk a felmerült problémákra. Ügyfeleinkkel való kapcsolatunk sok esetben túlmutat az ügyfél-szolgáltató viszonyon. 

Szolgáltatásunkról a bal oldali menüt használva tudhat meg további részleteket.

 
Új ügyfélszolgálati rend

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk megköszönni az elmúlt két és fél hónap alatt tanúsított türelmét és együttműködését, mely által lehetővé vált, hogy a rendkívüli helyzetben kollégáink - amennyire ez lehetséges volt - távmunkában dolgozhattak.

Tájékoztatjuk, hogy 2020.06.03-ától mányi irodánkban ismét lehetősége lesz a személyes ügyintézésre. Kérjük, ha erre sor kerül, akkor a helyiségbe belépve használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt és tegyen fel maszkot.

Felhívjuk figyelmét, hogy irodánk nyitvatartási ideje valamint telefonos ügyfélszolgálataink működési rendje az alábbiak szerint változik 2020.06.02-től:

Irodánk nyitvatartása:

Hétfőtől csütörtökig naponta 9-16 óráig, pénteken zárva.

Irodai telefonunk (06-70-3891405) számlázási és  szerződéssel kapcsolatos ügyekben az iroda nyitvatartási idejében hívható.

Műszaki ügyfélszolgálatunk (06-70-3846242) munkanapokon 9-19 óráig, munkaszüneti napokon 10-19 óráig érhető el.

E-mail címünk Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez , ahová műszaki és adminisztrációs ügyekben egyaránt írhat.

Üdvözlettel:

Ispánovity Katalin
ügyvezető
jacsa.NET Informatika